lemon cheese cake

 
Nodig voor 1 taartje:
 
·      300g cream cheese (room kaas)
·      250g magere Griekse yoghurt
·      125g Bastogne koeken
·      40g boter
·      1 limoen
·      10 aardbeien
·      6 blaadjes gelatine
·      150g witte basterdsuiker
·      Vanille suiker
·      Bak spray
 
Verkruimel de koeken in de keukenmachine of stamp ze met een stamper.
Smelt de boter en roer die goed door de koekkruimels.
Voor een laag taartje zoals op de foto neem een springvorm van 20cm, als je een hoger taartje wil pak je een kleinere springvorm.
Spuit hem in met bak spray. leg bakpapier in de bodem dan maak je op de bodem van de vorm een egale laag van het koekmengsel.
Zet de vorm in de koelkast. Doe de cream cheese, de kwark, de vanille suiker en 100g basterd suiker in een kom.( de andere 50 heb je straks nodig)
Rasp de schil van de limoen. Voeg de rasp toe aan de aan kwark. Roer alle ingrediënten met een vork door elkaar tot een glad mengsel.
 
Neem 4 gelatineblaadjes en laat ze zacht worden in koud water. Knijp ze goed uit en los ze op een klein beetje kokend water. Als de gelatine is opgelost, roer je de gelatine door het kwarkmengsel. Stort het mengsel vervolgens op de koekbodem. Zorg dat de vorm niet helemaal tot de rand gevuld is, er moet nog een klein beetje ruimte overblijven. Zet de taart in de koelkast.
 
Op de kwarktaart komt een laagje aardbeiengelei. Neem een steelpannetje en doe hier 50g suiker, 5 aardbeien en 100ml water in. Breng dit langzaam aan de kook. De aardbeien geven kleur aan het water. Als het een beetje stroperig begint te worden en het water roze kleurt, haal je de aardbeien eruit. Laat de overige 2 gelatine blaadjes zacht worden in koud water. Knijp ze goed uit.  Los ze op in de aardbeienstroop. Laat de stroop afkoelen in de koelkast.
 
Als de taart zeker 2 uur in de koelkast heeft gestaan, schenk je met beleid de aardbeienstroop over de taart tot alles bedekt is. Laat de taart nog zeker 3 uur opstijven.
 
Ik vond de gelei wel lekker in combinatie van het frisse van de limoen maar ik vond hem zonder ook lekker!,
de volgende keer ga ik hem wat kleiner  en hoger maken!
 

Reacties

Lijkt me erg lekker. Vooral met dit zonnige weer is limoen erg verfrissend!

Reactie toevoegen

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.