Pavlova kerstkrans

Recept: Pavlova krans met fruit en slagroom

Dit recept vond ik in de Allerhande, perfect voor het kerstdiner dacht ik zo.

wat heb je nodig:

* 5 eieren

* 250 g fijne kristalsuiker

* 2 tl maizena

* 1 tl wittewijnazijn

* 250 ml slagroom

* 2 zakjes vanillesuiker

* 3 x 150 gram fruit of meer, wat je maar wil

* aardbeien of kersensaus

* bakpapier

 

De oven moet je voorverwarmen op 150 graden.

Bekleed de bakplaat met bakpapier en teken in het midden een ronde vorm van ongeveer 12cm doorsnede.

 

Gebruik 3 kommen voor de eieren. Splits de eieren boven kom 1 en doe het eiwit in kom 2, pak een nieuw ei en splits deze boven kom 1. en doe het eiwit in kom 3. als er geen eigeel bijzit giet je het eiwit weer in kom 2.zo komt er geen spoortje eigeel bij je eiwit, anders kan je opnieuw beginnen.

Klop in een vervrije kom ( met citroensap en keukenpapier kan je deze goed vetvrij maken) de eiwitten stijf met een mixer, voeg al kloppend rustig beetje bij beetje het suiker toe.

Nu moet je door mixen tot het schuim glanst en het eiwit een beetje taai is. dan klop je de maizena en de azijn erdoor, nu niet te lang meer kloppen hoor.

Schep het eiwit op het bakpapier om de cirkel heen zodat je een krans krijgt.Probeer het zo te scheppen dat het op elkaar aansluit anders krijg je luchtgaten na het bakken.

Schuif je bakplaat iets onder het midden in de oven en zet de temperatuur terug naar 120 graden. Laat het ongeveer 1,5 uur in de oven staan, daarna laat je het een uur in de oven afkoelen met de deur dicht en de temperatuur uit.

Neem de pavlova uit de oven en verwijder voorzichtig het bakpapier, leg hem op een mooie schaal om te decorreren. Mix de slagroom met de vanillesuiker stijf en schep het op de krans.Gier er rustig wat saus over en daarna ga je het fruit erover verdelen, ik had hier diepvriesfruit gebruikt omdat ze niet zo veel keus hadden in onze supermarkt, bramen en bessen, frambozen en mango. maar verse aardbeien, frambozen en bessen is toch echt wel lekkerder!

Ook had ik van fondant wat groene blaadjes, sneeuwvlokken en zilvere sterren gemaakt en er zilvere sterren strooisel over gestrooid!

En als laatste nog de vuurwerksterretjes, het in ten slotte kerstmis!!

 

Reactie toevoegen

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.