koekjesdeeg

basisrecept koekjesdeeg:

 

* 200 gram boter

* 200 gram suiker

* 1 eetlepel vanille-extract

* 400 gram bloem voor fijne patisserie

* 1 ei

 

bereiding:

 

laat alle ingredienten op temperatuur komen, meng de boter en de suiker tot ze samen een smeuige massa vormen. voeg de vanille toe, meng het ei en daarna de bloem erdoor. het deeg is nu redelijk nat, laat het een halve dag in de koelkast rusten.

verwarm de oven voor op 180 graden

rol het deeg uit tot het een 1/2 cm dik is. gebruik uitstekers of snijd de koekjes naar eigen bedachte vorm uit.

leg ze op een rooster op bakfolie in het midden van de oven.

zorg dat de koekjes niet tegen elkaar aan komen.

bak ze ongeveer 13 minuten totdat ze een goudbruin randje hebben.

de koekjes zijn nu nog zacht maar dat hoort zo, met het afkoelen worden ze harder.

als ze afgekoeld zijn kun je ze gaan decoreren met fondant/marsepein of glazuur.

Reactie toevoegen

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.