lactosevrije cupcakes

Ingredi├źnten

2 eieren

70 gr. bruine basterdsuiker

2 zakje vanillesuiker

voor een smaakje toevoegen: 1 kofielepel koek- en speculaaskruiden

80 gr. zelfrijzend bakmeel

8 papieren cakevormpjes

muffinbakvorm

 

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 160 graden.

Papieren vormpjes in muffinvorm plaatsen (hoeven niet te worden ingevet).

Bereidingswijze

Ei even loskloppen.

Zeef suiker en speculaaskruiden bij het eimengsel.

Loskloppen met de mixer op de hoogste stand tot het beslag als een lint van de kloppers valt.

Zeef het zelfrijzend bakmeel erover en spatel het met een metalen lepel goed door elkaar tot een glad beslag.

Schep de vormpjes voor driekwart vol met het beslag.

Bakken in de oven in  25 minuten. Even laten staan en dan de cakes uit de muffinvorm halen en op een rooster af laten koelen.

ik heb dit recept van de site: www.lactolerant.nl maar ik heb hem moeten verdubbelen( behalve de hoeveelheid koek/speculaaskruiden) omdat ik niet eens genoeg had om ze voor de helft te vullen.vandaar dat ie aangepast is.

je kan ook ipv koek/speculaaskruiden een andere smaak toevoegen als het maar droge ingredienten zijn omdat anders het beslag te nat wordt.(cappuchino poeder. mokka poeder etc.)

Reactie toevoegen

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.